Welk type warmtepomp is geschikt voor jou?
Welke type, wat zijn de kosten, maakt het veel geluid, hoe groot is het, koelen en verwarmen, tot de terugverdientijd en zoveel meer. De vakmannen van InstalCenter vertellen je het graag.

Warmtepomp

Nederland heeft als doel om in 2050 energieneutraal te zijn. Dit betekent dat er andere verwarmingsmethoden zullen gebruiken dan de centrale verwarmingsketel, wat mogelijk kan besparen op kosten en emissies!

Ontvang een vrijblijvende offerte
Wil jij energie-neutraal wonen? Een warmtepomp kan daarvoor een perfectie oplossing zijn.

Warmtepomp of toch een (nieuwe) cv-ketel?
Doe onze besparingstest en zie wat jij kunt besparen.

  • Gasloos wonen

    Verwarmen en koelen met een warmtepomp is veel milieuvriendelijker dan andere opties.

  • Besparen op kosten

    Bespaar op elektra kosten met je warmtepomp als je deze combineert met zonnepanelen.

Top 3 warmtepomp opstellingen voor thuis

Water/water warmtepomp

Water/Water Warmtepomp

De warmtepomp zet de warmte uit het grondwater om naar warmte voor het huis. Bij een water/water warmtepomp gaat er een buis diep de grond in die het water opwarmt.

Hybride warmtepomp

Hybride Warmtepomp

De cv-ketel zorgt voor het warme tapwater en springt bij wanneer de warmtepomp de warmtevraag niet aankan. Bij een hybride warmtepomp hangt er een cv-ketel naast de warmtepomp.

Lucht/water warmtepomp

Lucht/Water Warmtepomp

De lucht-water warmtepomp is een geweldige manier om warm te blijven tijdens die koude wintermaanden. Het zet namelijk koude buitenlucht om in warme lucht.

Welk type Warmtepomp is het beste voor jouw woning?

Prijsverschillen, werkwijze & voordelen, de vakman legt uit.

Wij helpen je graag goed op weg. Van advies op maat, scherpe offerte en compleet verzorgde installatie. Onze vakkundige totaalinstallateurs regelen het voor je. Welke pomp is het nu het beste voor jouw thuissituatie? Onze InstalCenter specialist legt het graag aan je uit.

Kosten in gas bij een warmtepomp?

Bij de overstap naar een (hybride) warmtepomp is één van de voordelen dat er geen of nauwelijks meer gas gebruikt hoeft te worden. Alleen bij een hybride warmtepomp moet er af en toe gas gebruikt worden. De andere warmtepompen werken volledig op elektra.

Koelen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kunt je de woning in de zomer ook koelen. In plaats van warm water, stroomt er dan koud water door het laagtemperatuur afgiftesysteem. Dat systeem kan vloerverwarming zijn, maar tegenwoordig bestaat er ook muurverwarming of zelfs plafondverwarming. Ook kan men kiezen voor radiatoren die werken op een laagtemperatuur afgiftesysteem.

Subsidieregelingen warmtepompen

Het aanschaffen van een warmtepomp is een serieuze investering. Gelukkig is er vanuit de overheid subsidie beschikbaar die aangevraagd kan worden nadat de warmtepomp is aangeschaft. Deze subsidie kan momenteel oplopen tot wel €2.500,-. Het uiteindelijk bedrag is afhankelijk van de energieprestatie van het installatie en het soort warmtepomp waarvoor gekozen is.

Warmtepomp onderhoudskosten

Bij een warmtepomp hoeft er lang niet zoveel onderhoud gepleegd te worden als bij een cv-ketel. De compressor is het belangrijkste onderdeel van de warmtepomp en heeft vrijwel geen onderhoud nodig. De meeste warmtepompen kunnen tegenwoordig ook van een afstand gemonitord worden. Hierdoor worden storingen al vroegtijdig door de installateur geconstateerd.

Een warmtepomp blijft natuurlijk wel een complexe installatie die wel af en toe nagekeken moet worden. Zo houden we alles optimaal werkend en veilig!

Vloerverwarming door een warmtepomp

Zoals eerder al geschreven werkt een warmtepomp het beste op een laagtemperatuur afgiftesysteem. Vloerverwarming is daarom vaak perfect te combineren met een warmtepomp. Dankzij de vloerverwarming weet je zeker dat de warmte gelijkmatig over de ruimte verdeeld wordt.

Daarnaast is het huis de hele dag en nacht dezelfde -constante- temperatuur waardoor er een prettig binnenklimaat gecreëerd wordt.

Persoonlijk advies?

Wil je persoonlijk advies voor de beste oplossing in jouw woning? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag!

Vrijblijvende offerte aanvragen Contact opnemen