Zonnepanelen

Je kunt gratis zonne-energie gebruiken voor het produceren van elektriciteit. De basis voor het opwekken van elektriciteit wordt gevormd door zonnepanelen. Dit type zonnepanelen noem je PV-panelen. PV staat voor PhotoVoltaic. Zo’n paneel bestaat uit onderling verbonden zonnecellen. Onder invloed van licht ontstaat in een zonnecel een spanningsverschil. Deze gelijkspanning wordt door een omvormer omgezet in de 230 V wisselspanning zoals die uit het stopcontact komt. Ligt je dak niet precies op het zuiden? Geen probleem. Onze installateur vertelt je over de mogelijkheden en het maximale rendement.

Waarom investeren in Zonnepanelen?

Het investeren in zonnepanelen brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst maak je gebruik van een onuitputbare energiebron voor de opwekking van energie: de zon. De opgewekte energie via de zonnepanelen kunt je direct in uw woning gebruiken waardoor je het net minder hoeft te belasten. Hiermee bespaar je dus aanzienlijk op energiekosten. Wek je zelfs meer energie op dan je kunt verbruiken, dan heb je de mogelijkheden om energie terug te leveren aan het net. Ook heb je de mogelijkheid de energie op te slaan voor later gebruik.

Door het hoge rendement van de zonnepanelen is het economisch gezien een goede investering. Van rendement op je spaargeld is al jaren geen sprake meer, op de aanschaf van een PV installatie zit een nette terugverdientijd waardoor je jouw investering kunt laten renderen.

Naast de direct terugverdien mogelijkheid zijn de PV panelen ook van meerwaarde voor je woning. Deze duurzame investering heeft daarnaast ook invloed op je energielabel waarmee je een labelsprong kunt maken.

Onderhoud aan je PV systeem

Om het maximale rendement te kunnen waarborgen is het aan te raden periodiek onderhoud te laten uitvoeren aan je PV installatie. In principe is er weinig onderhoud benodigd. Echter het goed schoonmaken van de panelen, en een volledige controle van het systeem op defecten, zorgen ervoor dat je bent verzekerd van maximaal rendement.

Uiteraard kun je na installatie van de PV panelen op ons rekenen voor het periodieke onderhoud van je systeem. De kosten voor het onderhoud is afhankelijk van het aantal panelen, ligging en type installatie. Wij vertellen je graag hier meer over in een persoonlijk adviesgesprek.

Persoonlijk advies?

Wil je persoonlijk advies voor de beste oplossing in jouw woning? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag!

Vrijblijvende offerte aanvragen Contact opnemen