Thermostaten

Met een goede samenwerking tussen de klok-/kamerthermostaat, diverse radiatorthermostaten en uw cv-ketel kun je een behaaglijk binnenklimaat creëren. Een goede thermostaat is onmisbaar om het beste uit je cv-ketel te halen.

Wil je advies over alles wat te maken heeft met het comfortabel verwarmen van uw woning? Onze installateurs geven je graag advies!

Verschillende functionaliteiten

Thermostaten onderscheiden zich naast ontwerp ook sterk in functionaliteit. Wil je graag een eenvoudige thermostaat of juist een apparaat met volledige instellingsmogelijkheden en connectiviteit? We leggen je hieronder graag de verschillende functies uit.

Programmeerbaar

Met een programmeerbare kamerthermostaat (ook wel klokthermostaat genoemd) kun je een volledig weekprogramma instellen zodat je regelaar automatisch het gewenste klimaat instelt op ieder moment van de dag.

Weersafhankelijk

Met een weersafhankelijk thermostaat past de binnentemperatuur zich aan aan de actuele buitentemperatuur. Zodra het buiten kouder wordt zal de cv-ketel in bedrijf komen om ervoor te zorgen dat je woning fijn op temperatuur blijft.

Display verlichting

Sommige thermostaten hebben een fraai LCD display met verlichting waardoor je duidelijk kunt zien welke aanpassingen je maakt. Deze verlichting zorgt er voor dat je ook in het donker het apparaat eenvoudig kunt bedienen.

Wifi thermostaat

De Wifi thermostaat staat in verbinding met het internet, hierdoor kun je de thermostaat in de meeste gevallen ook direct vanaf je smart phone bedienen. De betreffende fabrikant heeft dan een App beschikbaar gemaakt in de App stores waarmee je vanaf je smart phone volledige controle hebt over je warmteregeling.

Zelflerend

De zelflerende thermostaten zijn in staat je stookgedrag te bekijken en, op basis van je instellingen, zelf handige aanpassingen door te voeren in de configuratie. Dit verhoogt het comfort van het apparaat maar is tevens van invloed op de energiezuinige werking wat je zult terugzien op je energierekening.

Draadloos

Slimme thermostaten zijn tegenwoordig ook draadloos verkrijgbaar. Deze staan draadloos in verbinding met uw cv-ketel waardoor u deze niet per-se aan de muur dient te worden gemonteerd. De designs van tegenwoordig zijn dusdanig fraai dat u deze op een prominente plek in uw huishouden kunt zetten.

De slimme thermostaat

De slimme thermostaat kent enorm gebruiksgemak. Zo zijn er tal van voorbeelden te bedenken waarin het prettig is om even snel vanaf je smart phone de woningtemperatuur te kunnen regelen. Stel je komt onverwachts vervroegd thuis van werk, het is dan heel prettig om gedurende een koude winter de temperatuur alvast een paar graden te verhogen zodat je een fijn warm huis binnen stapt.

Of in geval wanneer je plotseling weggaat maar tijdens de haast vergeet de verwarming uit te zetten, geen probleem. Nadat je vertrokken bent open je eenvoudig de App op je smart phone en zet je de temperatuur tijdelijk lager zodat je geen onnodige energie verspilt. Goed voor het milieu, en je portemonnee.

Persoonlijk advies?

Wil je persoonlijk advies voor de beste oplossing in jouw woning? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag!

Vrijblijvende offerte aanvragen Contact opnemen